Utfordring

Jeg har blitt utfordret av Elise(www.elisebear.blogg.no) til å svare på noen spørsmål om mitt utvekslingsår. 

Hvor skal du på utveksling?
Jeg skal på utveksling til USA 2011/ 2012.

Bilde:fra explorius sine nettsider

Hvilken organisasjon reiser du med?

Jeg reiser med Explorius( www.explorius.no). Jeg valgte denne organisasjonen fordi det var den som jeg fikk best inntrykk av og som jeg har hørt mest bra om fra tidligere utvekslingsstudenter. Jeg fant ut at jeg skulle velge  Explorius allerede 1 år før  jeg søkte og he rer noen av grunnene til at jeg valgte akkurat denne organisasjonen:

-           De tar kun imot et begrenset antall studenter og til USA tar de kun imot 100 studenter. Dette gir en mer personlig service fordi organisasjonen ikke bare ser på deg som et nummer, men som et menneske.

-           De er billigere enn mange andre organisasjoner, ikke at dette er det viktigste, men det har jo noe å si når det kan utgjøre en forskjell på rundt 10 000 kr. De har også en forberedelsesleir i 3 dager i New York som er inkludert i prisen.

-           For vær utvekslingsstudent de de sender sponser de en afrikansk skoleelev med et skoleår.

Foto:privat Tatt på vestkysten av USA

Hvor kunne du aller helst tenke deg å ende opp?

Det er egentlig ikke så viktig for meg hvor jeg ender opp og jeg trenger ikke å ende opp i en kjent storby. Dette er kanskje viktig for mange, men det er mer viktig for meg å få se det ekte USA, altså livet utenfor disse storbyene. Jeg har også vært i noen av de større stedene på ferie og jeg vet at det finnes mange fine storbyer i USA. Mesteparten av USA består derimot av mindre tettsteder og det er derfor dette jeg vil oppleve.
.
Har du fått vertsfamilie eller gjort stats/regionsvalg?
Jeg har ikke fått vertsfamilie enda og går og venter på det hele tiden. Jeg gleder meg til å få vertsfamilie fordi dette er en veldig stor del av utvekslingsåret. Det er denne familien jeg skal bo sammen med hver dag hele dette året og det er derfor viktig at jeg har god kjemi med dem. Jeg har heller ikke valgt noe stats/regionsvalg og jeg gleder meg derfor til å få en vertsfamilie og mer info om hvor jeg havner. Det er som sagt ikke så viktig for meg hvor jeg havner og det er viktigere med en bra vertsfamilie. Jeg er likevel selvfølgelig nysgjerrig på hvor jeg skal tilbringe neste skoleår.


Skal du på forbredelsesleir?

Ja, det skal jeg. Explorius har en 3 dagers forberedelsesleir i New York inkludert i prisen. Dette tror jeg kommer til å bli en veldig artig tur der jeg kan bli kjent med andre spent e utvekslingsstudenter i samme situasjon som meg.

Hva gleder du deg mest til?

               Det er egentlig ikke noe spesielt jeg gleder meg til fordi jeg egentlig gleder meg til alt! Først i    utvekslingsåret gleder jeg meg til forberedelsesleiren og deretter gleder jeg meg til alle de andre opplevelsene jeg får i USA( jeg vet jo ikke hva jeg vil oppleve ennå så det er vanskelig å si hva jeg gleder meg mest til)
Tumblr_lawq5h4ckf1qe11ryo1_400_large

Bilde: www.Weheartit.com


Hva gruer du deg mest til?
Det jeg gruer meg mest til er det første møte med vertsfamilien og første skoledag på High School. Egentlig både gruer jeg og gleder jeg meg til å møte vertsfamilien fordi jeg tror det kan bli kleint ved første møte. Det kan kanskje bli litt vanskelig i begynnelsen å føle seg helt som hjemme og gjøre alt man gjør i sitt eget hjem. Likevel gleder jeg meg også veldig mye til å bli kjent med vertsfamilien og håper at jeg får en familien som jeg alltid vil holde kontakten med. Jeg gruer meg litt til første skoledag fordi jeg ikke kjenner noen på skolen, derfor håper jeg at vertsfamilien min presenterer meg for noen på skolen før skolestart. Skolemiljøet varierer fra plass til plass og det hadde derfor vært koselig å komme til en litt mindre skole der det kanskje er lettere å komme i kontakt med andre.
Tumblr_l8xjcjpfsj1qdwetoo1_400_large_large

Bilde: www.Weheartit.com


Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?

Jeg kunne godt tenkt meg å prøve en ny sport i USA. Den eneste sporten jeg driver med er ridning så jeg er nok ikke så sportslig av meg, men det er en fin måte å komme i kontakt med nye folk på. Det kan også være en fordel å trene med all den fete maten som er i USA slik at jeg ikke må bestille to flyseter på veien hjem. Jeg er ikke så glad eller flink i ballspill så tenker kanskje på å melde meg på Track(løping). Jeg er vel sånn middels god i løping, men dette er noe  jeg i hvert fall synes er artig.


Foto:privat Meg og lillesøsteren min. Savner denne tiden uten bekymringer....

Hva tror du du kommer til å savne mest?

Jeg tror jeg kommer nok til å savne venner familie og dyrene mine mest fordi det betyr veldig mye for meg. Jeg kommer nok også til å savne Norge litt, men jeg kommer jo tilbake. Jeg er egentlig veldig lei av det samme livet i Norge nå og gleder meg til å komme meg bort litt. Det er ikke jeg som går glipp av noe det er de som sitter hjemme i Norge og lever det samme livet som de alltid har gjort.

Skal du på en arrangert tur med organisasjonen?

Det vet jeg egentlig ikke helt enda, men har lyst til å dra på tur til Hawaii. Det er derimot ganske dyrt, så det spørs litt om vertsfamilien min reiser noe ellers.

Tror du dette blir et bra år?
Jeg tror at dette blir et veldig bra år som jeg alltid vil huske!

Jeg utfordrer også dere andre som reiser som utvekslingsstudent 2011/2012 til å ta utfordringen!

Ida

13 kommentarer

Madelen i New York

06.mar.2011 kl.12:09

SV: Hah, herlig! Skal ta den når jeg har litt bedre tid :D

Marie Lian

06.mar.2011 kl.12:45

I'll take the challenge! :)

Vilde

06.mar.2011 kl.16:27

SV: Jeg har gjort det på videoblogg for en uke siden jeg. :)

idaainusa

06.mar.2011 kl.16:54

Vilde:Okei,skal sjekke den ut nå;D

Thea i London!

06.mar.2011 kl.17:32

"Det er egentlig ikke så viktig for meg hvor jeg ender opp og jeg trenger ikke å ende opp i en kjent storby. Dette er kanskje viktig for mange, men det er mer viktig for meg å få se det ekte USA, altså livet utenfor disse storbyene. Jeg har også vært i noen av de større stedene på ferie og jeg vet at det finnes mange fine storbyer i USA. Mesteparten av USA består derimot av mindre tettsteder og det er derfor dette jeg vil oppleve."

- ååh, ble så GLAD da jeg leste dette! Syntes det er rett og slett irriterende når folk bare "jeg vil til LA, eller new york, eller miami" fordi de kommer ikke til å ende opp midt i byen i en dødsfin leilighet og skal shoppe og dra på stranda dagen lang. Da drar man heller på ferie :) Håper du får et kjempefint år, gled deg MASSE!

Ida Marie

06.mar.2011 kl.19:37

Linker deg tilbake. :)

idaainusa

06.mar.2011 kl.20:24

Thea i London!:Ja,er enig med deg at da kan man heller dra på ferie! De som er utvekslingsstudenter skal faktisk leve i en vanlig amerikansk hverdag. mange amerikanere sier faktisk at de som drar på de kjente feriestedene ikke blir kjent med det EKTE USA som de er stolte av. Takk for d! Gleder meg KJEMPE masse:D

Vilde<3

07.mar.2011 kl.22:02

aww ida <3

elise i usa

08.mar.2011 kl.21:26

sv: Det gjør vi, Ida :D Bra, tror den kommer til å gå bra :)

Kesia Olsen i Florida

09.mar.2011 kl.14:50

Jeg skal også til USA, linker deg! :D

idaainusa

09.mar.2011 kl.22:50

Kesia Olsen:Linker deg tilbake!:)

hmljiusa

10.mar.2011 kl.18:41

RE: Skal ta den så fort jeg får tid ^^

reiselysten

24.mar.2011 kl.14:41

Jeg reiser også med explorius til USA:- D

Skriv en ny kommentar

idaainusa

idaainusa

17, Kristiansund

Jeg reiser som utvekslingsstudent til Veneta Oregon skoleåret 2011/2012 med Explorius/ASSE. Kontakt:idamy@live.no bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits